zárcsere, zárcsere Óvár, zárszerviz, zárszerviz Óvár, zárszervíz, zárszervíz Óvár

Akad, és szorul a zár? Van rá megoldás!

Az évek múlásával, használat során minden zárszerkezet előbb vagy utóbb elkezd elkopni, elhasználódni, meghibásodni. Ez az olcsóbb, gyengébb minőségű daraboknál mindig korábban bekövetkezik, míg a jobb minőségű, ám kicsit drágább zárak tapasztalatok szerint mindig sokkal tovább működik probléma nélkül.

Egy folyton akadó, szoruló zár rengeteg kellemetlenséget tud okozni, főleg olyan helyzetekben, mikor éppen sietünk valahova. A legjobb tehát, hogy már az első alkalmakkor, mikor észleljük a problémát, megpróbáljunk valamilyen megoldást találni rá.

A kulccsal, vagy a zárral van gond?

A szoruló, akadó zár magától soha nem fog megjavulni, sőt! Ha heteken át fennáll ez a probléma, és esetleg az, hogy minden alkalommal csak a kulcs erőltetett elfordításával tudunk bejutni a saját otthonunkba, még inkább romlani fog a helyzeten.

A kulcs is elvékonyodik, elkopik, és ilyenkor könnyen lehet, hogy egy rossz mozdulattal, véletlenül bele is törjük a zárba. Ha a zár első ránézésre jó állapotban van, nem túl öreg, akkor könnyen előfordulhat, hogy a kulcsunkkal van a probléma. Mivel a kulcsok mindig kevésbé strapabíró anyagból lesznek előállítva, mint a zárak, ezért előfordulhat, hogy eldeformálódnak, megsérülnek használat során.

zárcsere, zárcsere Óvár, zárszerviz, zárszerviz Óvár, zárszervíz, zárszervíz Óvár

Vizsgáljuk alaposan meg a kulcsunkat, esetleg próbáljuk ki hogy a zár pótkulcsánál is észleljük-e a problémát. Ha a kulcs nagyon koszos, akkor előfordulhat, hogy szorul a zárba, ezért jó ötlet lehet alaposan meg is mosni azt szappanos vízzel.

Ha a kulccsal van a gond, akkor a probléma elég egyszerűen megoldható, hiszen egyszerűen csak ki kell cseréltetnünk azt. Ha azonban a probléma ezután is fennáll, akkor nagy valószínűséggel a zárszerkezettel lesz gond, amelyet talán mi magunk is szét tudunk szerelni, ám arra már kicsi az esély, hogy szakmai tudás, és tapasztalat nélkül megjavítsuk, majd össze is szerelnénk, rövidebb idő alatt mint egy szakember. Egy öreg, elhasználódott, vagy elromlott zárszerkezet cseréjét egy szakember pár perc alatt eltud végezni, így okosabb ötlet az otthoni bütykölgetés helyett profikra bízni a dolgot.