lakatos, lakatos Óvár, lakatos munkák, lakatos munkák Óvár, zárszerviz, zárszerviz Óvár, zárszervíz, zárszervíz Óvár

Miként zajlik a biztonsági ajtó beszerelése?

Amikor egy szakember már több éve, esetleg évtizedek óta foglalkozik ajtónyitással, és zárnyitással, zárszerkezet megjavításával, és cseréjével, akkor már olyan tapasztalatokat tudott szerezni, amelyeket még az iskolákban sem tanítják meg senkinek.

Ezért szoktak előnnyel tekinteni az olyan zárszerelő szakemberekre, akik már egy ideje a szakmájukban dolgoznak, hiszen ők nagy valószínűséggel valóban értenek is hozzá, és van bennük gyakorlatuk.

Manapság már a piacon többféle biztonsági ajtó is megjelent. Egy lakásfelújításkor, nyílászáró csere alkalmával, laikusként egyáltalán nem lehet egyszerű egyedül eldöntenünk azt, hogy melyiket válasszuk ahhoz, hogy teljesen biztonságba tudjuk magunkat érezni a saját otthonunkban.

A biztonsági ajtók ára is nagyon változó, hiszen kaphatóak már 80. 000 Ft körüliek is, ám sokak szerint a jobb minőségű, profi, erős ajtók olyan 140 – 150.000 Ft-tól kezdődnek. Az viszont egyértelmű, hogy felújítás során soha nem szabad a bejárati ajtó árán spórolni, hiszen az olcsó ajtón mindig sokkal egyszerűbben, halkabban, és könnyebben meg tudnak jutni a betörők is.

Hogyan zajlik a biztonsági ajtó cseréje?

Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy milyen ajtót válasszunk, akkor a legjobb, ha kikérjük egy hozzáértő szakember véleményét is.

Az ajtó csere ezután már nagyon egyszerűen lezajlik. Kiveszik az öreg ajtót, majd a szakemberek az új biztonsági ajtó tokjának a rögzítő elemeit kezdik el a falba vésni. Ezeknek a rögzítő elemeknek lesz köszönhető az, hogy az ajtó rendkívül strapabíró, és erős lesz majd, és az ajtókerethez is nehezebben tudnak hozzáférni majd az illetéktelen betolakodók.

zárcsere, zárcsere Óvár, zárszerviz, zárszerviz Óvár, zárszervíz, zárszervíz Óvár, zárszerviz Mosonmagyaróvár, zárszervíz Mosonmagyaróvár

Fontos ilyenkor odafigyelni arra, hogy a zsanérok minden esetben befelé nézzenek, hiszen azok a betörők számára rendkívül jó támadási célpontok is lehetnek.

Ha teljes biztonságban szeretnénk érezni magunkat otthonunkban, akkor célszerű még pluszba felszereltetni egy olyan fúrásvédő pajzsot is, amely megakadályozza azt, hogy a tapasztaltabb betörők szétfúrják az ajtó zár szerkezetét.