zarszerviz-mosonmagyarovar-zarszerviz-ovar-betores

Milyen beltéri zárat válasszunk a dolgozó szobához, és milyet a WC-hez?

A beltéri ajtózár kiválasztása nem tűnhet sarkalatos kérdésnek, pedig vannak olyan helyiségek, amelyek esetében egyáltalán nem mindegy, hogy milyen zárat választunk. A legtöbb helyiség nem igényel különösebben védelmet, ezért sokan a hagyományos tollas kulccsal záródó BB zárakat választják. Ez remek döntés akkor, hogy nem fogjuk túl gyakran nyitni-csukni az ajtót, vagyis hálószoba, nappali vagy konyha estén ideálisak. De előfordulhat, hogy irodához, dolgozószobához, vagy mellékhelyiséghez keresünk zárat.

Ha van otthon dolgozószobánk, vagy az irodánkhoz keresünk zárat, már nem lesz elég a BB zár, hiszen így bárki bejöhet, akinek van megfelelő tollas kulcsa. Ilyen esetekben a PZ zárak az ideálisak, hiszen ezeket használják a beltéri ajtók esetében is, számos biztonsági megoldással is el lehet őket látni. Lehet mesterkulcsos rendszerünk, hogy a takarítók vagy a karbantartók bármelyik helyiségbe egy kulccsal bemehessenek, ugyanakkor mások csak a saját irodájukba, de kártyaleolvasó rendszerrel is kiegészíthetjük.

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe, ha a mellékhelyiségre választunk zárat?

A WC-zár kiválasztása sem elhanyagolható kérdés, ugyanis sokan rettegnek attól, hogy beszorulnak a WC-be. A félelem nem teljesen alaptalan, de nem az lesz a megoldás, hogy nem zárjuk be a mellékhelyiséget, hiszen így meg ránk nyithatnak. Persze a saját otthonunkban ez nem akkora probléma, viszont egy irodában vagy kávézóban már lényeges szempont. Sokan ódzkodnak a WC-re kulccsal bezárkózni, de erre is van már megoldás. Kifejezetten a mellékhelyiségekre találták ki az úgynevezett WC zárakat.

zarszerviz-mosonmagyarovar-zarszerviz-ovar-betores

Ezek a zárak már nem csak a fürdők és WC-k esetében népszerűek, hanem az olyan helyiségeknél is, ahol gyakori a kulcsvesztés, de mégis fontos, hogy az ajtó zárva legyen. A WC zár nagy előnye, hogy nem csak belülről, de kívülről is kinyitható pénzérme, lapos csavarhúzó, vagy egy fémlap segítségével, így nem kell attól tartanunk, hogy a gyerekünk vagy bárki más beszorul a WC-be, mert egy könnyű mozdulattal kiszabadítható.