zárcsere, zárcsere Óvár, zárszerviz, zárszerviz Óvár, zárszervíz, zárszervíz Óvár

Milyen szempont szerint válasszunk beltéri ajtózárat?

A bejárati ajtó zárjának kiválasztására nagy figyelem irányul, ami érthető is, hiszen a bejárati ajtó lakásunk első védelmi vonala, fontos hát, hogy a megfelelő zár kerüljön fel. Ellenkező esetben ki vagyunk téve a betöréseknek, sőt, akár annak is, hogy kár esetén nem fizet a biztosító. A beltéri zárakat közel sem övezi ekkora figyelem, hiszen a lakáson belül már nem akkor gond, hogy egy egyszerűbb zár van a szobák ajtaján, hiszen itt nem kell védekeznünk nagyon senki ellen. A legtöbb esetben felkerül mindenhova ugyanaz a BB zár, és már készen is vagyunk.

Bár nem szükséges olyan komoly megfontolás, mint a bejárati ajtók esetében, azért érdemes kicsit átgondolni, hogy milyen zár is kerüljön fel a hálóra vagy a fürdőre. Az első lépés, hogy eldöntjük, melyik ajtókra szeretnénk zárat. Ha ez már megvan, akkor a szoba használóink szokásait érdemes górcső alá venni. Van, aki szereti a privát szféráját megőrizni úgy, hogy kulcsra zárja az ajtó, viszont az a veszély is fennállhat, hogy bezárja magát az adott helyiségbe. Ez leginkább idősekkel vagy gyerekekkel eshet meg, ezt sem árt figyelembe venni.

Mikor lényeges, hogy az ajtó zárható is legyen?

A zárhatóság nem minden lakásban fontos. A leggyakoribb eset, hogy a fürdőszobába zárkózunk be a reggeli készülődés idejére, főleg olyan családoknál, ahol több generáció él együtt, és igénylik a privát szférát. Ebben az esetben sem kell feltétlen komolyabb zárban gondolkodni, hiszen a BB zárakhoz is tartozik kulcs, a zárt ajtó pedig bőven elég jelzés a többieknek, hogy nem szeretnének, ha zavarnának minket. A WC-esetében is ugyanez a helyzet. Van azonban egy helyiség, ahol komolyan érdemes elgondolkodni a PZ zárakon, amik már komolyabb megoldások, mint a hagyományos tollas kulcsos megoldások.

Ez a hely a dolgozószoba. Manapság már egyre többen alakítanak ki maguknak irodát az otthonukban. Erre elsősorban a koronavírus miatt bevezetett korlátozások miatt volt szükség, hiszen sokan kezdtek home officeban dolgozni. A zárhatóság fontos lehet, ha az otthoni munkavégzés megköveteli ezt, hiszen otthon is tárolhatunk fontos iratokat.