zárcsere, zárcsere Óvár, zárszerviz, zárszerviz Óvár, zárszervíz, zárszervíz Óvár

Válás vagy szakítás? Jöhet a zárbetétcsere!

A válás vagy a szakítás sosem könnyű. Persze előfordul, hogy baráti hangvételben történik, nincs ajtócsapkodás, tányértörés és hosszú-hosszú pereskedés, de sajnos sokszor sokkal megterhelőbb, mint elsőre gondolnánk. Akár békés, akár háborús a különválás, ha közös ingatlanban éltünk, akkor az első lépés párunk költözése után a zárcsere legyen. Ez persze egy kicsit bonyolultabb, ha a párunknak tulajdonrésze is van az ingatlanban, hiszen akkor elvileg nem zárhatjuk ki, de ha nincs, akkor mindenképp cseréljük le a zárbetétet, hogy a kulcsa már ne legyen jó az ajtónkhoz.

Persze lehetne kérdezni, hogy miért is számít, hogy van kulcsa vagy nincs? Nos, annak senki sem örül, ha valaki hívatlanul jelenik meg nála, ez pedig a volt párokra, exekre különösen igaz. Lehet, hogy csak a holmijáért jön vissza, de tényleg azt szeretnénk, hogy akkor érkezzen amikor nem tudhatunk róla, és azt vihet el, amit csak gondol? Ugye, hogy nem! Ezért érdemes elvégeztetni a zárcserét, mert akkor ez meg sem történik. Ha pedig komoly viták közepette válunk, vagy egy agresszív pártól szabadulnánk, akkor különösen fontos, hogy volt párunk te jelenhessen meg a lakásban csak úgy.

Elég a zárbetétcsere is?

Általában zárcserét szoktunk emlegetni ilyen esetekben, de elegendő sokszor a zárbetétcsere is. Ha csak új kulcsra van szükség, és nem szeretnénk nagyobb költségbe verni magunkat, akkor ez is elég lehet. Természetesen érdemes megkérdezni a zárszerelőt, hogy a zárunk milyen állapotban van. Amennyiben nem sérült, jól működik, akkor a zárbetétcsere is elegendő, amennyiben azonban sérült, akkor a zárat is érdemes kicseréltetni, nemcsak a zárbetétet. A szerelő mindkét műveletet el fogja tudni nekünk végezni.

Ha amúgy is jobb zárat akartunk válástól függetlenül is, akkor pedig érdemes egy füst alatt összekötni az új kulcs és a modernebb zár kérdését, és kicseréltetni az egészet. Párunk így nem fog tudni akkor bejönni, amikor csak kedve tartja, mi pedig biztonságban érezhetjük magunkat.