ajtónyitás, ajtónyitás Mosonmagyaróvár, zárszerviz, zárszerviz Mosonmagyaróvár, zárszervíz, zárszervíz Mosonmagyaróvár, zárszerviz Óvár

Zárfeltörés: hobbi vagy bűncselekmény?

Ha azt haljunk, hogy zárfeltörés, akkor egyből bűncselekményre gondolunk, pedig manapság már nem ennyire egyértelmű ez a helyzet. A zárfeltörés csak akkor számít bűncselekménynek, ha egy idegen ajtaján próbáljuk meg, ha azonban a saját ajtónkon, saját zárakon, akkor viszont hobbi. De miért is tenné ezt bárki? Miért nyitná ki valaki a saját zárjait kulcs nélkül, különböző zárfeltörő módszerek segítségével? Nos, azért, hogy megtornáztassa az agytekervényeit, ugyanis a zárnyitás manapság már hobbi is lehet, nem csak bűncselekmény.

A zárnyitó hobbisták számára az az egyik legjobb szórakozás, ha egy bonyolult zárat kulcs nélkül ki tudnak nyitni. Ilyenkor jön elő a filmekből ismert hajtű, drótdarab vagy egyéb precíziós műszerek. Persze vannak, akik csak a hajtűvel történő nyitást próbálják ki, esetleg a bankkártyás zárnyitás trükköt, de rengetegen vannak olyanok, akik a zárnyitást nagyon komolyan veszik, és minél bonyolultabb egy zár, minél nagyobb kihívást jelent, ők annál boldogabbak, ha végül rájönnek a nyitjára.

Hogyan legyünk mi is zárnyitó hobbisták?

Ha kedvet kaptunk ahhoz, hogy mi is hobbiból nyitogassunk zárakat, akkor ma már számos weboldal, személyes blog és videó áll a rendelkezésünkre. Az első lépés persze mindenképp az lesz, hogy megtanuljuk a zárak működési elvét, hogy mi is van belül. Enélkül a tudás nélkül nem fogjuk tudni kinyitni a zárakat, hiszen hogyan is menne, ha nem tudjuk, mit is kell belül megpiszkálnunk, hogy kinyíljon. Ha pedig megvan az alapszintű elméleti tudás, jöhet a tudás gyakorlatba történő átültetése, vagyis a gyakorlás.

Ehhez mindenképp válasszunk egy olyan zárat, ami már régi és rozsdás, és egy csúnyább nézéstől is kinyílik. Ez a zár lesz a segítségünkre, hogy elsajátítsuk az alapokat, és az alapvető fogások a kisujjunkba legyenek. Amint ez megvan, akkor jöhet, egy kicsivel nehezebb zár. Mindig lépésről lépésre haladjunk, hogy egyrészt legyen sikerélményünk, másrészt, hogy az alapvető tudást el tudjuk sajátítani, így a nehezebb zárakat is könnyebben tudjuk nyitni majd.