zárjavítás, zárjavítás Mosonmagyaróvár, zárszerviz, zárszerviz Mosonmagyaróvár, zárszervíz, zárszervíz Mosonmagyaróvár, zárszerviz Óvár

Befolyásolja a lakásvásárlást, hogy milyen környéken van az ingatlan?

Amikor új lakást keresünk, mindegy, hogy munka, vagy más egyéb ok miatt, érdemes kicsit utána járni, hogy a környék, ahol az új otthonunkat kinéztük magunknak mennyire biztonságos. Betörés persze mindenhol előfordul, de vannak olyan városok, illetve városrészek, ahol az illetéktelen behatolások száma jóval az átlag fölött van. Ilyenkor érdemes megfontolni, hogy másik lakás után nézünk. Budapest, mivel főváros, lényegesen több betörést fog mutatni, mint mondjuk egy kis vidéki város.

Sajnos a híradóban szinte napi szinten számolnak be ilyen jellegű bűncselekményekről, és a statisztikai is azt mutatja, hogy évről évre több a betörések száma Magyarországon. Ennek legtöbb esetben az az oka, hogy a lakások és házak ajtaja még mindig nem a legkorszerűbb, és a zárak közül is sokan választanak silány megoldásokat, mondván meg olcsók. Pedig a betörések számát a megfelelő ajtó és zár beszerelésével meg lehetne előzni. Szerencsére már rengeteg lehetőség kínálkozik a biztonsági ajtóktól az okoszáraig.

Hogyan védjük meg lakásunkat a betörésekkel szemben?

Ha új környékre költözünk, ne csak azt vegyük figyelembe, hogy közel legyen a munkahelyünkhöz, a gyerekek iskolájához vagy a belvároshoz. Első körben érdeklődjünk a rendőrségen. Létezik egy úgynevezett „betörés-térképen”, ami mindenki számára elérhető, így le tudjuk ellenőrizni, hogy a kiválasztott környék mennyire biztonságos. Természetesen ez sem garancia arra, hogy nem fognak hozzánk betörni, de statisztikailag kisebb lesz rá az esély.

zárjavítás, zárjavítás Mosonmagyaróvár, zárszerviz, zárszerviz Mosonmagyaróvár, zárszervíz, zárszervíz Mosonmagyaróvár, zárszerviz Óvár

Ezen túl persze mi is védekezhetünk, és védekeznünk is kell. Válasszunk biztonsági ajtót, és betörésbiztos zárat, illetve az ablakokat is ellenőrizzük le, mielőtt beköltözünk, hogy megfelelően zárjanak. A pótkulcs helye sem elhanyagolható tényező. Sose hagyjuk könnyen elérhető helyen, hiszen ha kifigyelnek minket, hamar megtalálhatják. Aki megteheti, okosotthon megoldásokkal is felszerelheti az otthonát. A legtöbb okoszárhoz kulcs sem kell, illetve kamera is tartozik hozzájuk, így bármikor láthatjuk, ha valaki be akar jutni hozzánk.