ajtónyitás, ajtónyitás Mosonmagyaróvár, zárszerviz, zárszerviz Mosonmagyaróvár, zárszervíz, zárszervíz Mosonmagyaróvár, zárszerviz Óvár

Tényleg fel lehet törni egy zárat 5 másodperc alatt?

Sokan nem is gondolnák, de igen, egy rutinos betörő akár 5 másodperc alatt is be tud jutni az otthonunkba. Ennek a legfőbb oka az, hogy a legtöbb ajtón rossz minőségű, silány kínai zár van, ami bár olcsó, de tálcán kínálja otthonunkat a betörők számára. Sokan hiszik, hogy náluk úgysincs nagy érték, jó lesz az olcsó zár is, mert hozzájuk bizony sosem megy majd betörő. Pedig velük is könnyen előfordulhat, ha nem védekeznek megfelelően. De hogyan is dolgoznak a betörők? Lássuk a legnépszerűbb betörési módszereket.

Hazánkban kétféle betörési módszer terjedt el: az ajtó befeszítése és a zárfeltörés. A befeszítés egy nagyon egyszerű módszer, ahogy a neve is mutatja, a betörő egy erre alkalmas szerszám, mondjuk pajszer segítségével az ajtót elfeszíti a tokjától, és már bent is van. Hatalmas kárt okoz, nem csak az értékeinkben, de az ajtóban is. Ez a módszer 1-2 percet vesz igénybe, és a vékony lemezajtóknál, a faajtóknál, a kétszárnyú bejárati ajtóknál és a műanyag ajtóknál működik, vagyis ott, ahol az ajtószerkezet gyenge.

A leggyakoribb zárfeltörő módszerek

Ebben a kategóriában a leggyakoribb a zárbetét-törés. Ez a módszer akkor működik, ha a zárbetét kilóg az ajtó síkjából, és rá lehet fogni. Akár egy fogóval és egy csavarhúzóval is meg lehet csinálni, vagyis nem igénye speciális felszerelést. A módszer mindössze két perc alatt kivitelezhető, és nagy zajjal sem jár. Szóval, ha valaki azzal nyugtatja magát, hogy a szomszéd majd biztos észreveszi, ha valaki be akar jutni hozzá, az nagyot fog csalódni. A legtöbb módszer gyors, és nagyon hangtalan, így nem is szokták észrevenni.

zárcsere, zárcsere Óvár, zárszerviz, zárszerviz Óvár, zárszervíz, zárszervíz Óvár, zárszerviz Mosonmagyaróvár, zárszervíz Mosonmagyaróvár

A zármanipuláció és a betörőkulcsos módszer foglalja el a második és harmadik helyet a népszerű zárfeltörő módszerek listáján. Ezekhez már speciális eszköz kell, viszont ezek is kicsit, akár zsebben elférnek, tehát szintén nem keltenek feltűnést. Ráadásul ezeket másodpercek alatt kivitelezi egy tapasztalt betörő. Ha védekezni akarunk ellenük, nem tehetünk mást, minthogy minőségi, prémium kategóriás zárakat választunk, mert bár ezeket is fel lehet törni, de jóval időigényesebb, és nagyobb zajjal is jár, így a betörők a legtöbb esetben keresnek egy könnyebb prédát.