zárcsere, zárcsere Óvár, zárszerviz, zárszerviz Óvár, zárszervíz, zárszervíz Óvár

Melyik a legbiztonságosabb megoldás a bejárati ajtóra?

Az otthonát mindenki biztonságban akarja tudni. Ez érthető, itt élnek a családtagjaink, és persze itt vannak az értéktárgyaink is. Sajnos a betörések száma évről évre nő hazánkban is, ezért érdemes elővigyázatosnak lennünk, és időben gondolni a megelőzésre. A minőségi ajtó és a jó zár elengedhetetlen ehhez. Egyik sem lehet silány, hiszen akár az ajtó vacak, akár a zár olcsó, a betörők könnyűszerrel be fognak hozzánk jutni. Manapság már rengeteg megoldás létezik, hogy megvédhessük az otthonunkat.

Ha már megvettük a legjobb ajtót, amit találtunk, mindenképp ellenőrizzük, hogy a zár is minőségi legyen, hiszen sok esetben előfordul, hogy az ilyen ajtókba is kínai zárat szerelnek, ami minden, csak nem jó. A zár kiválasztásánál fontos szempont legyen, hogy betörésvédelemmel legyen ellátva, lehetőleg minél többféle módszer ellen védjen. A fűrés és a törésvédelem alapelvárás, de választhatunk olyat, ami fésülés és savazás ellen is véd. Persze nem kell megállnunk a hagyományos záraknál.

zarszerviz-mosonmagyarovar-zarszerviz-ovar-betores

Valóban feltörhetetlen az intelligens zár?

Manapság már a mai modern technológia a zárakat is elérte, így nem csak a mobilunk, de a bejárati ajtónk is lehet már okos. Az intelligens zárakhoz lényegében nem kell kulcs, mert a telefonunk fogja átvenni ezt a szerepet. Ezt egy applikáció segítségével tudjuk megtenni, vagyis a kulcsvesztés többé nem fenyeget minket. Ráadásul kamerával is ki lehet egészíteni ezeket a zárakat, így pontosan tudni fogjuk, ki áll az ajtónkba, és ha nem tisztességes szándékok vezérlik, már hívhatjuk is a rendőrséget.

De valóban biztonságosak ezek a zárak? Az tény, hogy a hagyományos módszerrel nem lehet feltörni őket, de valóban feltörhetetlenek? Ma már nem csak a technológia fejlett, de a hackerek is haladnak a korral, és amikor kijön egy új technológia, viszonylag hamar megvan rá a feltörési mód is. Ez a zárak estében sem lesz másként, ugyanakkor a legtöbb betörő nem képzett hacker, és még nagyon sok idő fog eltelni, amíg ez változni fog. De mindegy is, hogy hagyományos vagy modern zárat választunk, a lényeg, hogy alaposan fontoljuk meg a döntést.