zarszerviz-mosonmagyarovar-zarszerviz-ovar-betores

Miért nem szabad spórolni, amikor zárat veszünk?

Vannak olyan pillanatok, amikor a zárcsere szükségessé válik. Ilyen eset, ha új házba vagy lakásba költözünk, ha elveszítjük, esetleg ellopják a kulcsunkat, illetve ha feltörték a lakásunkat. Bármelyik eset is áll fenn, nem érdemes silány zárral pótolni a régit, még akkor sem, ha ez tűnik a legköltséghatékonyabb megoldásnak. Mert bizony így tűnhet, főleg akkor, ha kirámolták a lakásunkat, és pont az hiányzik nekünk, hogy még az új zárra is egy kisebb vagyont költsünk. De a költözés sem olcsó mulatság, szóval jó választásnak gondolhatjuk a gagyi, de olcsó zárakat.

Pedig nem az! Ha épp egy betörésen vagyunk túl, akkor azt bizony valószínűleg a vacak zárnak köszönhetjük, és miért is cserélnénk le ugyanolyanra, ha egyszer azzal már pórul jártunk? De még nem is törtek be hozzánk soha, akkor sem szabad a védekezés fontosságáról megfeledkeznünk, hiszen egy jó minőségű zár komoly elrettentő erő lehet a betörők számára. Persze nem arról van szó, hogy ezeket ne lehetne feltörni, de jóval több időt vesz igénybe, és lényegesen több zajjal is jár, ezért általában, aki be akar jutni, inkább könnyebben nyitható zárat fog keresni.

zárjavítás, zárjavítás Mosonmagyaróvár, zárszerviz, zárszerviz Mosonmagyaróvár, zárszervíz, zárszervíz Mosonmagyaróvár, zárszerviz Óvár

A drágább zárak közül se mindegy, melyiket választjuk

Persze attól, hogy drága egy zár, még koránt sem biztos, hogy jó is. A zárcserét érdemes szakemberrel végeztetni, így biztosak lehetünk benne, hogy olyan zár kerül majd az ajtóra, ami biztonságos és jó minőségű is. Természetesen megpróbálkozhatunk a cserével mi magunk is, mert nem annyira bonyolult dolog, de ha nem megfelelően végezzük a műveletet, a drága zárak se érnek semmit. A jó zár kiválasztása alapvető feltétele, hogy biztonságba tudjuk családtagjainkat és értékeinket.

Emellett a biztosítónk se fogja elfogadni, ha nem a megfelelő zárat választjuk. Attól, hogy drága egy zár, nem biztos, hogy rendelkezik a megfelelő tanúsítvánnyal, amit a biztosítók elvárnak. Ezért ha zárcserére kerül a sor, mindenképp hívjunk szerelőt, és azt se felejtsük meg említeni, hogy a biztosító elvárásainak is meg kell felelnie az ajtózárnak, így biztosak lehetünk benne, hogy a megfelelő zár fog felkerülni az ajtónkra.