zarszerviz-mosonmagyarovar-zarszerviz-ovar-betores

Beletörött a kulcs a zárba? Mit NE tegyünk?

Akadó zárral már mindenki találkozott, sőt sokan élték már át azt a kellemetlenséget, hogy próbáltak bejutni az otthonukba, a kulcs pedig beletörött a zárba. Persze ilyenkor feldereng bennünk a kedvenc akció filmünk, vagy rendőrös jelenetünk, amikor a főhős egy huszáros rohammal vállal bedönti az ajtót.

Esetleg a bankkártyás és hajtűs nyitás rémlik fel előttünk, de mielőtt tönkre tennénk az ajtót, a bankkártyát vagy a testi épségünket, gondoljuk át a dolgot. A filmes trükkök ritkán működnek a valóságban.

És bár bankkártyával vagy hajtűvel ki lehet nyitni bizonyos zárakat, ha beletörött a kulcs, nem ez lesz a jó megoldás. Persze az élelmesebbek inkább az ezermesterek irányát követik, és megpróbálják a náluk lévő eszközökkel megoldani a problémát. Jöhet a csipesz, a csavarhúzó, fogó, és minden egyéb, amit az ajtó túlsó oldaláról be tudunk szerezni.

Ugyanakkor ez sem lesz feltétlen járható út, egyrészt, mert ahhoz, hogy a beletört darabot kihalásszuk, komoly gyakorlat kell, másrészt, ha nem vigyázunk, komoly kárt is okozhatunk a zárszerkezetben.

Mi a megoldás?

A megoldás végtelenül egyszerű, szerelőt kell hívni. Természetesen ilyenkor nagy sóhajjal vesszük tudomásul, hogy a fizetésünk jó része ki fog suhanni a zárral együtt, pedig ez nem biztos, hogy így lesz.

A szakember meg tudja oldani a problémát úgy is, hogy a zárat nem teszi tönkre, bár ez egy jóval időigényesebb és precízebb munka, mintha egyből zárat cseréltetnénk. Ha nem akarjuk feltétlen az egész zárat a kukába dobni, ezt mindenképp mondjuk el a kiérkező szakembernek, mert akkor így fog nekiállni a probléma megoldásának.

zárjavítás, zárjavítás Mosonmagyaróvár, zárszerviz, zárszerviz Mosonmagyaróvár, zárszervíz, zárszervíz Mosonmagyaróvár, zárszerviz Óvár

Persze az is előfordulhat, hogy a szerelő nem tehet mást, mint a komplett zárat kicseréli. De mielőtt szétszedi az egész szerkezetet, mindenképp meg fogja kérdezni, hogy mi mit szeretnénk, és a lehetőségeket is vázolni fogja.

Sokszor meg lehet menteni a zárat, de ha nem akkor mindenképp hallgassunk a szakértőre, és cseréltessük ki, hiszen bejárati ajtó a lakás első védelmi vonala, a zárnak mindenképp működnie kell, hogy biztonságban érezzünk magunkat.