zarszerviz-mosonmagyarovar-zarszerviz-ovar-betores

Filmes zárnyitási trükkök! Melyik működik, és melyik nem?

Szinte nincs is olyan, akik nem szeretette volna kipróbálni, hogy is lehet hajtűvel vagy bankkártyával kinyitni egy zárat. De sokan álmodoznak az ajtók berúgásáról, mert az olyan menő. Számos filmes zárnyitási trükköt lehetne összeszedni, de ezek közül csak kevés működik a valóságban. De lássuk is, melyik az, amelyiket akár meg is tanulhatjuk, és melyik az, amelyik soha nem fog működni.

Hajtű, drótdarab: ez egy meglehetősen elterjedt filmes módszer, melyet egyébként még a könyvekben is emlegetni szoktak. Ez a módszer egyszerűbb lakatokkal, zárakkal működhet, viszont gyakorlat nélkül nem fog menni. Tudnunk kell, hogy mit is kell úgymond, piszkálunk, hogy ki is nyíljon a zár, csak úgy találomra matatni egy dróttal a zár belsejében egy dologra jó, arra, hogy megsérüljön a zár, és többé ne lehessen használni. Mielőtt megpróbáljuk ezt a trükköt a bejárati ajtón, mindenképp egy használaton kívüli, egyszerű záron gyakoroljunk.

Bankkártya: meglepő lehet, de ez a módszer is működhet a valóságban, de csak bizonyos esetekben. Az egyik feltétel, hogy olyan záron vethetjük ezt be, amelyiknek kívül gombos a kilincse, ami nem mozog. A másik feltétel pedig, hogy a zárnak nyitva kell lennie. A bankkártyával ugyanis nem kinyitjuk a zárat, hanem a zárnyelvet nyomjuk be, hogy a zár kinyíljon, ezt pedig akkor nem tudjuk kivitelezni, ha az ajtó kulcsra van zárva. Ami szintén fontos, hogy inkább műanyag lappal próbálkozzunk, vagy használaton kívüli bankkártyával, mert ha megsérül a mágnescsík, akkor dobhajuk ki a kártyánkat a kukába, a pótlása pedig pénzbe fog kerülni.

Ajtó berúgása, bedöntése: ezt sose próbáljuk ki, vagy mi fogunk megsérülni, vagy pedig az ajtó, és bár a zár kinyílik, de nemcsak a zár, még az ajtó is sérülni fog.

Csavarkulcsok: ez a módszer lakatok nyitására használatos, és nagyon elterjedt módszer. Rengeteg videót láthattunk már, amely ezt a módszert prezentálja, és valóban működik is. Azt azonban nem árt tudni, mielőtt nekiállunk az otthoni lakatokat csavarkulccsal szétfeszegetni, hogy a lakat annyira megsérül a végén, hogy soha többé nem fogjuk tudni használni, szóval ha ki próbálnánk, olyan lakattal tegyük, aminek már nincs meg a kulcsa, és mindegy, hogy mi lesz vele a végén.