zárcsere, zárcsere Óvár, zárszerviz, zárszerviz Óvár, zárszervíz, zárszervíz Óvár

Hogyan tegyük biztonságossá az otthonunkat a betörésekkel szemben?

Az otthonunk biztonsága elsődleges szempont, ezért a célért mindent meg is kell tennünk. Ma már számos lehetőség közül választhatunk, amivel biztonságosabb lehet a lakás, és nem kell aggódnunk a betörések miatt. Sokan persze már eleve úgy választanak lakást vagy házat, hogy a környék a lehető legbiztonságosabb legyen, ugyanakkor ezt nem mindig tehetjük meg, hiszen az ingatlanárak emelkedése miatt nem mindenki vehet azon a környéken lakást, ahol szeretne. Ha tudni szeretnénk, hogy a környék mennyire biztonságos, érdemes a rendőrségen érdeklődni, ugyanis létezik erre statisztika és térkép is, ami mindenki számára nyilvános.

Ha olyan környékre költözünk, ahol gyakoriak a betörések, akkor sem kell aggódnunk, csak meg kell tennünk a szükséges óvintézkedéseket. Az egyik, hogy a nyílászárók jól szigeteljenek, zárjanak és működjenek. A zár szintén lényeges szempont, ebből, ha tehetjük, mindenképp minőséget válasszunk, ne a legolcsóbbat, mert az ára kedvező lesz, de a biztonsági szempontból már koránt sem lesz ez. A drágább, minőségi zárak már a leggyakoribb betörési módszerekkel szemben védelmet nyújtanak, a biztosító is csak ezeket fogadja el, érdemes tehát ezeket választani.

Túlzás az ajtó vagy az ablakrács, ha családi házunk vagy földszinti lakásunk van?

Az ajtó és ablakrács túlzásnak tűnhet, de sokszor nem az. Ha földszinten van a lakásunk, vagy a családi ház ablaka az utcára néz, esetleg még takarja is valamilyen növény, akkor mindenképp érdemes gondoskodni a védelméről, akár ráccsal is. Természetesen, ha a 10 emeltes társasház magasabb emeletén lakunk az ablakra felesleges rácsot tenni, hiszen onnan a legritkább esetben érkezik majd a betörő. Földszint, magasföldszint esetén viszont meglepően sok betörést követnek el ablakon keresztül.

Az ajtórács ma is elég elterjedt, a társasházakban sokszor szintek között is találkozhatunk vele, 2-3 lakásonként választja el a lakásokat egymástól, de sokszor kerül csak egy lakás ajtajára. Persze ebben az esetben is fontos, hogy az ajtóra minőségi zár kerüljön, mert ha másodpercek alatt fel lehet törni az ajtórács zárját, akkor nem érte meg a befektetett költségeket.