zárcsere, zárcsere Óvár, zárszerviz, zárszerviz Óvár, zárszervíz, zárszervíz Óvár

Így hívjunk zárszerelőt COVID idején

A negyedik hulláma dübörög a koronavírus járványnak, és bár még nem akkora fertőzöttség az országban, hogy újabb lezárások legyenek, de azért már egy-egy intézkedést újra visszahoztak, és egyre több emberen láthatunk maszkot újra a boltban vagy az utcán. Bár sokan be vannak oltva, a vírus attól még terjedhet, szóval nem árt óvatosnak lenni. Érdekes kérdés persze, hogy a vírus terjedése hogyan is befolyásolja azt, hogy zárszerelőt hívjunk? Természetesen úgy, hogy érdemes odafigyelni, hogy milyen módon védekezünk a vírus ellen.

Először is gondoljuk végig, hogy mindenképp szükség van-e zárszerelőre. Ha csak egy kis akadásról van szó, akkor mi magunk is megpróbálhatjuk orvosolni a problémát grafitporral, zárolajjal vagy WD 40-nel. Amennyiben nagyobb a baj, akkor természetesen érdemes kihívni a zárszerelőt. Vannak, akik nagyon félnek a vírustól, és akadnak, akik nem, szóval mindegy melyik táborba tartozunk, a szerelő nézeteit is figyelembe kell vennünk. Ki fog jönni természetesen, ha hívjuk, viszont ha ragaszkodik a maszkhoz, vagy a kézfertőtlenítő használatához, azt biztosítsuk a számára.

Ha korlátozások jönnek, akkor is hívtunk zárszerelőt?

Az előző évek tapasztalatai azt mutatják, hogy igen. Az élet tavaly és azelőtt sem állt meg teljesen, hívhattunk szerelőt, és ez valószínűleg most is így lesz. Ráadásul a kormány ígéretei szerint újabb, teljes lezárásra nem is kell készülni, maximum részleges lezárás jöhet csak szóba. Emiatt pedig a zárszerelő ugyanúgy kihívható, mit ahogyan eddig. Arra azonban figyeljünk, hogy az érvényben lévő egészségügyi szabályokat betartsuk, legyen maszk és kézfertőtlenítő, már ha ez lesz az előírás.

Ha tartunk a vírustól, és félünk idegeneket beengedni az otthonunkba, akkor természetesen megfontolhatjuk, hogy valóban hívjunk szerelőt, ugyanakkor, ha olyan a zár problémája, akkor nem érdemes halogatni a dolgot, mert nagyobb baj is lehet, mondjuk, egy akadó zárból, akár a kulcs is beletörhet, akkor pedig sokkal nagyobb munkára kell készülnünk, mind anyagilag, mind időben.