zarszerviz-mosonmagyarovar-zarszerviz-ovar-betores

Kulcsvesztés esetén előbb a zárszerelőt hívjuk, és csak a rendőrséget

A lakáskulcsot általában a táskánkba vagy a zsebünkbe visszük magunkkal, és a vásárláskor vagy más egyéb tevékenység során előfordulhat, hogy kirántjuk a táskánkból vagy a zsebünkből, és észre sem vesszük. Csak az ajtóban toporogva tűnik fel, hogy valami nincs rendben. Ilyenkor áttúrunk mindent, még ott is végigtapogatjuk a táskánkat és a zsebeinket, ahova nem is szoktuk tenni a kulcsot, mert sosem tudhatjuk, hogy véletlenül nem került-e oda pont most. Ha szerencsénk van, akkor előkerül a kulcs, de ha kirántottuk, akkor bizony hiába az igyekezet, nem lesz meg.

Amit tehetünk, hogy nem esünk pánikba, és ha van rá időnk, akkor azonnal végigjárjuk az aznapi útvonalunkat, hátha meglesz az a fránya kulcs. A boltokban a biztonsági őrök és az eladók is el szokták tenni a talált értéket, és ha a tulajdonosuk érdemben tudja őket azonosítani, akkor, vissza is szokták adni, úgyhogy megéri megpróbálni. A rendőrséget ezen a ponton még nem érdemes bevonni, a zárszerelőt annál inkább, különösen, ha a keresés nem jár eredménnyel, vagy ha nincs másik kulcsunk, amivel bejuthatnánk az otthonunkba.

Amikor elveszik a kulcs, biztos, hogy csak kiesett? Ilyenkor is cseréljünk zárat?

Ha a keresés nem jár eredménnyel, senki sem adja le a kulcsunkat, szóval hiába az útvonal bejárás, akkor mindenképp cseréljünk zárat vagy legalább zárbetétet. Lehet, hogy valóban csak a véletlen műve, és csak ügyetlenek voltunk, a kulcsunk meg olyan helyre esett, ahol nem találta meg senki, és nekünk sem fog sikerülni, de az is megeshet, hogy a kulcstól valaki megszabadított minket, és még követett is, így pontosan tudja, hogy a kulcs melyik ajtóhoz való. Ebben az esetben pedig a zárcsere kötelező, hiszen ha valaki kulccsal jut be, akkor a biztosító nem is biztos, hogy fizet kár esetén.

A zár vagy a zárbetétcsere a jó megoldás erre a problémára. Ha a zárunk nem biztonságos, akkor a zárcserét válasszunk, ha az, és olyan a zár, amit a biztosító is elfogad, akkor elég lehet a zárbetét csere is. A rendőrségen is tehetünk feljelentést, de az első lépés mindenképp a zárcsere legyen, hogy az otthonunk védelmét biztosítani tudjuk.